Tuina massage therapie

tuina massage therapie

“Ik voel nu minder spanning in mijn lijf en dat is super fijn!!" Nienke 2017

Tuina is een van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is te vergelijken met wat wij in het Westen verstaan onder osteopathie of manuele therapie. Het wordt daarom eveneens een Chinese medische massage genoemd. Een Tuina behandeling kent een grote variëteit aan verschillende massagetechnieken. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van zeer effectieve mobilisatie- en manipulatietechnieken.

De eerste geschriften van Tuina komen uit omstreeks 700 BC. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder. Bij een Tuina massage wordt er onder andere gedrukt op specifieke punten van het lichaam. De energie in je lichaam (qi) wordt hierdoor gestimuleerd om weer vrij en gelijkmatig te stromen wat leidt tot een opheffing van blokkades. Dit positieve proces wat hiermee inngang is gezet kan nog dagen tot weken na de behandeling doorzettten.

Bovendien wordt Tuina ingezet bij de behandeling van tal van lichamelijke klachten en tevens bij mentale klachten. Het werkt zowel bij pijnklachten aan de rug, bij hoofdpijn en bij stressklachten. Ook is het effectief bij de behandeling van klachten aan de ledematen en gewrichten, zoals een frozen schoulder en bij knieblessures. Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de omvangrijke lijst van aandoenigen waarop tuina therapie op ingezet kan worden.

Naast de effectieve medische behandeling op klachten en aandoeningen heeft tuina ook goede technieken die zuiver gebruikt kunnen worden als ontspanningsmassage. Een behandeling bevordert de circulatie, ontspant pezen en spieren en het heeft een positief effect op het zenuwstelsel en afweersysteem. Tevens komt het balancerend effect je gezondheid ten goede.

Tijdens een Tuina behandeling wordt een TCG (Traditionole Chinese Geneeskunde) diagnose gesteld. De constitutie, de omgeving en de huidige klachten worden meegenomen in de diagnose. Hierdoor sluit de behandeling nauw aan op de persoon waardoor het effect wordt geoptimaliseerd.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van technieken over een katoenen doek alswel met olie op de huid. Ook kan ik cupping toepassen. Ik gebruik alleen natuurlijke en biologische olieën.


Stress klachten?


Het ontstress pakket

Het pakket helpt je om stress los te laten en van spanningsklachten af te komen. Klachten die veroorzaakt worden door stress nemen aanzienlijk af.

Denk aan minder spanning in je lichaam, beter slapen, minder vaak en lang hoofdpijn, schouder en nek vrij bewegen.

Meer...
>


Informatie

Tarieven
Eerste afspraak € 75,--
Vervolgafspraak € 60,--
Massage en ooracupunctuur € 60,--

Zie tarieven voor meer informatie.

Locatie
t Geruys, Ruysdaelbaan 106, ruimte 253
5613 DL Eindhoven

Cupping en moxa
'techniek wat in de diepte werkt'

Tijdens de behandelingen kan er gebruikt gemaakt worden van 'cupping'. Dit zijn glazen cups die op de huid geplaats worden. Doordat ze eerst kort verhit worden zuigen ze zich vast. Dit is een Chinese techniek die zeer effectief is.

Ook kan moxa ingezet worden. Het wordt gebruikt in de vorm van een moxa stick die bestaat uit gedroogde bijvoetkruid. Deze wordt gebuikt vanwege de hoge hitte en helende werking van het kruid. Het heeft een erg specifieke geur. Het is ook een zeer effectieve methode voor verschillende Chinese medische diagnoses. Met grote regelmaat maak ik gerbuik van een moxa lamp, een infrarood lamp werkt effectief op grotere zones en laat geen geur vrij.

Ooracupunctuur

oor acupunctuur


'het oor een reflectie van het lichaam'

Het oor weerspiegelt het functionoren van het lichaam, het kan daardoor uitstekend gebruikt worden om lichamelijke klachten te behandelen. Het wordt effectief ingezet om de algehele lichamelijke balans te herstellen. Ooracupunctuur is alom bekend door het positieve effect op het stoppen met roken, maar werkt ook bij andere verslavingen. De behandeling zorgt voor ondersteuning tijdens de eerste moeilijke periode met ontwenningsverschijnselen. Ooracupunctuur in combinatie met Tuina zorgt voor een krachtig effect, omdat de behandelingswijzen elkaar kunnen aanvullen en/of ondersteunen.

Ooracupunctuur is onstaan in China en komt ook voort uit de Traditonele Chinese Geneeswijze (TCG). Echter is het een paar honderd jaar geleden gecultiveerd in Frankrijk.

 • Contact

  Neem contact op.


  Meer...
 • Tarieven

  Bekijk het actuele traief


  Meer...
 • Gratis meditatie

  In 15 minuten ontspannen lichaam en geest.

  Meer...